Maso

Kuře z hrnce

1 celé kuře
2 rajčata
2 kusy sladké papriky
3 dcl bílé suché víno
olivový olej
šťáva z 1/2 citónu
česnek
rozmarýn
sůl
pepř
2 lžíce zakysané smetany

Kuře řádně omyjte a naporcujte na cca 12 kusů, na rozpáleném hrnci s olivovým olejem opečte kuře kůží dolů hezky do hněda. Maso je po cca 20 minutách hotové, vyndáme z hrnce, maso obereme od kostí a natrháme na kousky, necháme stranou a v hrnci na výpek nalijeme víno, necháme odpařit alkohol a přidáme na kousky nakrájené papriky a rajčata, podusíme cca 8 minut a poté přidáme do hrnce maso, posekaný rozmarýn najemno a 2 stroužky rozmáčknutého česneku.

Dochutíme citrónovou šťávou a zakysanou smetanou.

Další recepty Celý díl