Nápoje nealkoholické
Chřestové cappuccino s kokosovou šlehačkou
4 porce
200 g chřestu
¼ vanilkového lusku
300 ml smetany
50 g vanilkového cukru
1 limetka
Nakrájený chřest svaříme spolu s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem ve smetaně, dokud nebude chřest měkký. Tuto směs rozmixujeme do hladka, přidáme šťávu z limetky, dle chuti přicukrujeme a trošku vyšleháme. Dáme vychladnout do lednice.
Kokosová šlehačka
1 kokosové mléko
200 ml smetany
cukr moučka
Z kokosového mléka vyjmeme pouze pevnou část, kterou ušleháme v šlehačku, tu vmícháme do rovněž vyšlehané šlehačky ze smetany. Dle chuti přidáme cukr.
Zdobíme zkaramelizovanými hlavičkami chřestu, a kokosovými plátky.