Moučníky a cukroví

Základní máslový krém

250 g změklého másla
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka

Změklé máslo našleháme s kondenzovaným mlékem a v chladničce necháme asi hodinu odpočinout. Potom ho znovu vyšleháme a můžeme použít.

Do tohoto základního krému můžeme přidat kakao, kávu, ořechy, čokoládu, rum, likéry, kokos. Podle toho, jakou surovinu do základního krému přidáme, budeme mít krém kakaový, čokoládový, kávový, ořechový, kokosový apod. Můžeme ho též přibarvit potravinářskými barvami.

Chceme-li připravit karamelový krém, použijeme karamelové kondenzované mléko, které si můžeme sami připravit tím způsobem, že neotevřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka celou ponoříme do vody a pomalým varem vaříme cca 2 hodiny. Po úplném vychladnutí použijeme stejně jako slazené kondenzované mléko.

Další recepty Celý díl