Moučníky a cukroví

Piškotová roláda

5 vajec
100 g pískového cukru
100 g hladké mouky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme polovinu cukru. Do bílkové hmoty postupně zašleháme žloutky, zbylý cukr a nakonec po částech vmícháme mouku. Plech vyložíme pečícím papírem, který potřeme tukem a vysypeme hrubou moukou a těsto na něj rovnoměrně natřeme.

V předehřáté troubě pečeme zprudka, aby se těsto nevysušilo a dobře se rolovalo.

Upečený piškot ihned potřeme marmeládou a ještě horký stočíme do rolády. Chceme-li roládu naplnit krémem, stočíme ji nenaplněnou a po jejím vychladnutí opatrně rozbalíme, naplníme a opět zavineme.

Takto připravenou roládu můžeme libovolně plnit krémy, šlehačkou, ovocem, marmeládou apod. Povrch potřeme polevami nebo ozdobíme krémem. Někdy stačí jen pocukrovat.

Další recepty Celý díl