Maso

UHO s hovězím masem

1 ½ - 2 hodiny

6 porcí

600 g předního hovězího masa bez kosti
1 větší cibule
60 g sádla
2 – 3 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl

Očištěné maso nakrájíme na drobné kostky. Na sádle do zlatova usmažíme nakrájenou cibuli, vložíme nakrájené maso, opepříme a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě tak dlouho, až se šťáva vydusí do tuku. Pak zalijeme trochou vařící vody, osolíme a pod poklicí dusíme. Během dušení mícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Když je maso téměř měkké, znovu necháme vydusit šťávu do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme do červena. Pak přilijeme tolik vlažné vody, aby byla omáčka řídká, a necháme zvolna vařit, až je maso měkké.

Vhodnou přílohou bývaly ve školních jídelnách kolínka. Zkusme však UHO třeba s vařenými brambory nebo dušenou rýží. Pro zpestření by neměla chybět čerstvá zelenina nebo kompot.

Další recepty Celý díl