Ryby a mořské plody

Pstruh na chřestovém suflé s rajčatovým tataráčkem a fenyklovo-chřestovou omáčkou

4 porce

Suflé

200 g chřestu
30 g másla
50 g strouhanky
2 vejce
50 g hladké mouky
1 kypřící prášek
100 ml smetany
sůl
šafrán

Oloupaný, nakrájený na plátky chřest svaříme ve smetaně, do které přidáme trochu šafránu.

Mezitím si do mísy dáme vejce, mouku, sůl a kypřící prášek. Když máme chřest poloměkký, necháme lehce vychladnout a nalijeme do mísy k ostatním surovinám. Zamícháme a přendáme do předem vymazaných (máslem) a vysypaných (strouhankou) formiček.

V předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 12–18 minut.

Rajčatový tataráček

500 g rajčat
50 g cibule
olivový olej
pažitka
sůl
pepř
balzamikový ocet

Rajčata oloupeme a vyndáme vnitřek, aby nám zbyla pouze šťavnatá dužina, kterou najemno nasekáme. K tomu přidáme i najemno nasekanou cibuli a pažitku. Podle chuti dosolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem spolu s balzamikovým octem.

Fenyklovo-chřestová omáčka

200 g chřestu
¼ fenyklu
100 ml smetany
50 g másla
sůl

Uvaříme si chřest do měkka, necháme si trochu vody z chřestu, přidáme smetanu, osolíme a provaříme. Na závěr přidáme fenykl a rozmixujeme. Omáčku přecedíme přes síto pro jemnější konzistenci.

Pstruh

4 pstruhy
70 g másla
tymián
sůl
pepř

Filátka si nasolíme, opepříme a na másle orestujeme ze všech stran.

Další recepty