Moučníky a cukroví

Kakaové trojhránky

400 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
300 g másla nebo tuku
40 g kakaa
2 žloutky

Na dokončení:
čokoládový krém
tmavá čokoládová poleva
cukrářské zdobení

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme tvary.

Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

Polovinu tvarů namáčíme do čokoládové polevy. Na mřížce necháme okapat. Po ztuhnutí ještě postříkáme čokoládou.

Na zbývající tvary nastříkáme čokoládový krém a slepíme. Povrch trojhránků ozdobíme krémem a cukrářským zdobením, např. malými lentilkami.

Další recepty Celý díl