Moučníky a cukroví
Kakaové trojhránky

400 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
300 g másla nebo tuku
40 g kakaa
2 žloutkyNa dokončení:
čokoládový krém
tmavá čokoládová poleva
cukrářské zdobení
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme tvary.
Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Polovinu tvarů namáčíme do čokoládové polevy. Na mřížce necháme okapat. Po ztuhnutí ještě postříkáme čokoládou.
Na zbývající tvary nastříkáme čokoládový krém a slepíme. Povrch trojhránků ozdobíme krémem a cukrářským zdobením, např. malými lentilkami.