Polévky

Kedlubnová polévka pro ženy

Z nutričního a léčivého hlediska je kedlubna učiněným pokladem. Polévka udělá dobře zvláště ženám, protože kedlubna působí preventivně, proti rakovině dělohy, vaječníků, prsu ale i tlustého střeva. Mohou ji pochopitelně jíst i muži, neboť je plná vitamínů i minerálních látek.

4 větší kedlubny
1 cibule
1 hrst ovesných vloček
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1,5 l vody
Petrželka na dozdobení
Sůl
Pepř

Nakrájíme oloupanou cibuli a dáme ji orestovat na olej s máslem do hrnce. Zalijeme vodou a vložíme oloupané kedlubny na menší kousky. Vše vaříme do změknutí.

Před ukončením varu přidáme ovesné vločky, lehce je necháme povařit a vše rozmixujeme. Na závěr ochutíme solí a pepřem.

Polévku podáváme s bylinkami např. petrželkou nebo pažitkou.

Další recepty Celý díl