Ryby a mořské plody

Udon nudle s pošírovaným candátem

Vaření s Tomášem Kalinou

170 g candáta
150 g udon nudlí (čerstvých)
40 g mrkve
30 g cibule
divoké koření
1 polévková lžíce rybí omáčky
½ citronu
1 polévková lžíce olivového oleje
2 lžíce soba omáčky
sušený tuňák
0,5 dl bílého vína
20 g čínského zelí
20 g cukety

Z vody, vína, poloviny dávky cibule a poloviny dávky mrkve, rybí omáčky, citronu a divokého koření uděláme várku na pošírování. Candáta lehce okořeníme rybí omáčkou a vložíme do várky asi na 8 minut (dle velikosti ryby).

Uvaříme udon nudle. Zbylou cibuli, mrkev, cuketu a zelí nakrájíme na nudličky a lehce orestujeme na olivovém oleji, přidáme lžíci vody a soba omáčku

Do takto připravené směsi zamícháme nudle, nakonec přidáme sušeného tuňáka.

Na talíř dámenudle a na ně pošírovaného candáta.

Další recepty