Saláty

Špenátový salát s jablky

Zálivka

3 lžíce jablečného octa
1 lžíce tekutého medu
2 lžičky dijonské hořčice
Mořská sůl
Čerstvě mletý pepř
5 lžic panenského olivového oleje

Prošlehejte přísady na zálivku a odložte (lze ji připravit až den předem a uchovat v chladu).

Salát

100 g sýra s modrou plísní, nejlépe gorgonzoly
1 radicchio (červená čekanka), listy rozebrané a případně pokrájené
1 balení mladého špenátu
2 jablka s červenou slupkou, nakrájená na nudličky
150 g krůtího prsa

Na servírovací talíř rozložte špenátové lístky, nakrájená jablka, radicchio a sýr s modrou plísní.

Na nepřilnavé pánvi opečte krůtí maso. Vyjměte a nakrájejte na plátky, dejte na salát, přelijte zálivkou a podávejte.

Další recepty Celý díl