Moučníky a cukroví

Snídaňové sušenky

150 g másla
140 g třtinového cukru
1 vejce
120 g mouky
½ lžičky kypřicího prášku
½ lžičky skořice
160 g vloček (nejlépe mix celých a drcených)
110 g rozinek nebo ořechů nebo čokolády

Utřete máslo s cukrem. Pak zapracujte vejce, mouku, kypřicí prášek, skořici, vločky a rozinky, ořechy či čokoládu. Vyválejte z těsta váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do mrazáku.

Předehřejte troubu na 170°C a plech potáhněte pečicím papírem. Vyjměte těsto z mrazáku, odstraňte fólii a váleček nakrájejte na 2 cm silná kolečka. Rozložte je na plech a ponechte kolem dostatek místa (během pečení se obvod sušenek zvětší).

Pečte je 20–25 minut dozlatova. Vyndejte plech z trouby a sušenky nechte pár minut chladnout. Podávejte je teplé, nejlépe s jogurtem a čerstvým ovocem. Po vychladnutí je můžete skladovat v uzavřené nádobě nebo v sáčku až týden.

Další recepty Celý díl