Ovesná kaše s mrkví

100 g očištěné mrkve
600 ml vody
1 lžička směsi sušené zeleniny
Špetka mořské soli
½ lžičky mletého kmínu
Špetka sušené bazalky
50 g jemných ovesných vloček
Čerstvá petrželová nať
Lžička panenského lněného oleje
Očištěnou a na drobné kousky či plátky pokrájenou mrkev vložíme do kastrolu, zalijeme 600 ml studené vody, vodu mírně osolíme, přidáme veškeré koření a dáme vařit. Až voda dosáhne varu, plamen či teplotu zmírníme a pomalým varem vaříme 10 minut.
Nyní již k uvařené mrkvi přisypeme ovesné vločky a za stálého míchání ponechat cca 2–3 minutky provařit, aby vločky ztratily svoji syrovost a obsah se jimi zahustil.
Kaši naservírujeme na talíř, pokapeme panenským lněným olejem, který dodá našemu tělu nenasycené mastné kyseliny a pro oko i zlepšení chuti ozdobíme čerstvou petrželkou.