Houby
Nakládané hříbky, shitake, shimeji s pikantním tvarohem
400 g čerstvých lesních hub
Čerstvé houby shitake a shimeji
Zeleninový vývar
Třtinový cukr
Umeocet
Koriandr
Bobkový list
Celý pepř
Tvaroh měkký
Koření garam masala
Sezamový olej
Sůl
Pepř
Klíčky
Pečivo k podávání
Houby očistíme, lesní houby pokrájíme na silnější plátky. Z umeocta, třtinového cukru, vývaru a koření si připravíme horký nálev, ve kterém marinujeme houby do úplného vychladnutí a pak i následného podávání.
Tvaroh promícháme s kořením garam masala, sezamovým olejem a solí. Přendáme do pytlíku nebo cukrářského sáčku.
Houby vyndáme z nálevu, necháme okapat a servírujeme na talíř. Přidáme tvaroh a dozdobíme klíčky.