Králičí hřbet pečený na estragonu, glazovaná jarní cibulka, slaninový chips, omáčka z bílého vína, šťouchané brambory s hrubozrnnou hořčicí
500 g králíčího hřbetu vykostěného
0,5 dl olivového oleje
3 stroužky česneku
estragon
sůl
pepř
3 ks cibule
0,2 dl bílého vína
Králičí hřbety osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Přidáme čerstvý estragon, tři stroužky celého česneku, cibuli nakrájenou na proužky, celé to spolu na pánvi opečeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 160 stupňů a pečeme do měkka. Během pečení podlijeme bílým vínem.
Zeleninová příloha
20 g másla
1 svazek jarní cibulky
2 lžíce medu
sůl
pepř
Jarní cibulku umyjeme, očistíme, nakrájíme na špalíčky o délce 3–5 cm a opečeme na másle. Následně ochutíme solí, pepřem a přidáme med.
Omáčka
výpek z králíka
0,5 dl bílého vína
sůl
pepř
80 g másla
1 dl smetany
150 g hladké mouky
Výpek z králíka přendáme na pánvičku, podlijeme bílým vínem a necháme provařit. Zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky. Přidáme smetanu a dle potřeby dochutíme. Přepasírujme přes sítko nebo můžeme rozmixovat tyčovým mixérem.
Slaninový chips
3 plátky kvalitní slaniny
Plátek slaniny si na sucho vypečeme na pánvičce.
Budeme používat jako dekoraci při servírovaní pokrmu.