Maso

Řecký gyros z kuřecích stehen v grilované tortille s ledovým salátem, rajčaty, cibulí a tzatziky omáčkou

Vykoštěné kuřecí stehno 1 ks
Sůl
Pepř
Kurkuma 1 kávová lžička
Citrón 2 ks
Olivový olej
Malý bílý jogurt 2 ks
Zakysaná smetana 70 g (malé balení)
Stroužek česneku 2 ks
Tortila 1 ks
Rajče 1 ks
Salátová okurka 1/3
Malý svazek kopru 1 ks

1) Marináda: 1 jogurt, šťáva z jednoho citronu, 50 ml olivového oleje, kurkuma, 2 na jemno překrájené stroužky česneku, špetka soli – v misce řádně promíchejte a následně v této marinádě marinujte maso po dobu alespoň 2 hodin.

2) Ledový salát, rajče a cibuli nakrájejte na malé kousky.

3) Tzatziky: na hrubo nastrouhaná oloupaná okurka, zbylý jogurt, špetka soli, na jemno nastrouhaný stroužek česneku, na hrubo nakrájený kopr.

4) Maso nechte částečně odkapat, omastěte olejem, lehce osolte a grilujte za občasného otáčení po dobu cca 10 minut.

5) Před kompletací je dobré si tortillu nahřát, aby byla lépe ohybná. Tortilu grilujte krátce…

Další recepty Celý díl