Moučníky a cukroví

Flambované palačinky s pomerančovým máslem

MDŽ menu

2 porce

2–3 vejce
½ l mléka
mouka hladká dle potřeby
špetka soli
špetka cukru moučky
3 lžíce rozpuštěného másla

Na flambování:
1 pomeranč
1–2 lžíce cukru krystal
1 lžíce másla
4 cl pomerančového likéru (cointreau)

Vejce rozšleháme v mléce se solí a cukrem, postupně přidáme mouku a dobře zamícháme. Nakonec přidáme máslo. Necháme 5 min odpočinout.

Na omaštěné pánvi smažíme tenké palačinky do světla.

Flambování:

Z pomeranče ostrouháme oranžovou kůru kterou uschováme. Pomerančovou šťávu vymačkáme do misky. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, pokud je karamel zlatavý, tak přidáme máslo které pomícháme s karamelem, na závěr přidáme pomerančovou kůru a šťávu a vše krátce povaříme. Do pomerančové omáčky vložíme 2 přeložené palačinky, které v omáčce ohřejeme, přidáme alkohol, který zapálíme, a po chvilce můžeme podávat.

Další recepty