Maso

Kuřecí prso s bylinkovým máslem, pórkové ragú a restovaná karotka

MDŽ menu

2 porce

2 kuřecí prsa s kostí a kůží
3 kostky másla
čerstvé bylinky (petrželka, šalvěj…)
sůl + pepř
pórek (pouze bílá část)
1–2 dcl smetany
pár kapek bílého vína
2–3 karotky (mladá mrkev)
špetka cukru

V kuřecím prsu uděláme pomocí nože otvor, do kterého vložíme kostičku másla obalenou v nasekaných bylinkách. Otvor uzavřeme pomocí párátka, prso osolíme a opepříme a na pánvi orestujeme do zlatova. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 5 minut. Poté vyndáme z trouby a necháme pod kouskem alobalu na teple 4 minuty odpočinout.

Pórek nakrájíme na tenké půlkolečka které orestujeme na trošce másla, zašplíchneme vínem a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a necháme smetanu vyvařit.

Karotku nakrájíme na úhledné tvary, které krátce povaříme v osolené vodě. Poté karotku orestujeme s troškou másla, dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru a můžeme podávat.

Další recepty