Maso

Buffalo chicken dip

2 a 1/2 – 3 šálky natrhaných pečených, grilovaných nebo vařených kuřecích prsou
1/2 menší cibule nakrájené na drobno
2 stroužky česneku, nasekané
1 PL lžíce ghee
2/3 šálku (domácí) majonézy
2/3 šálku kokosové smetany
1 PL hrubozrnné hořčice
1 ČL česneku v prášku
1 ČL cibule v prášku
1/2 ČL uzené papriky
1/3 šálku pálivé chilli/sriracha omáčky
1 a 1/2 ČL čerstvé citronové šťávy

Na menší pánvi rozehřejeme ghee, cibulku necháme zesklovatět (sautée) a změknout, přidáme česnek a také necháme změknout, dáme stranou. Ve velké míse smícháme majonézu, smetanu, hořčici, česnek a cibuli v prášku, papriku, pálivou omáčku a citronovou šťávu, přidáme natrhané kuře, vše pořádně promícháme spolu s cibulí a česnekem z pánve.

Připravíme si zapékací misku, do které směs dáme, a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20–25 min., dokud směs nebublá. Podáváme s kukuřičnými tortilami, čerstvou zeleninou nebo jako hlavní jídlo s pečenými/vařenými batáty.

Další recepty Celý díl