Těstoviny

Jahodovo-špenátové penne s pomerančovo-makovým dressingem

230 g bezlepkových penne těstovin, uvařené
2 šálky čerstvého baby špenátu
1 šálek nakrájených jahod
1 šálek nasekaného ananasu
1/4 šálku sušených brusinek nebo borůvek
1/2 šálku slaných kešu nebo jiných slaných ořechů

Těstoviny, špenát, jahody, ananas, brusinky a kešu smícháme ve velké míse a dochutíme dressingem, promícháme a ihned podáváme, nebo můžeme cca 1 hod. vychladit v lednici a podávat.

Dressing

1/2 šálku extra virgin olivového oleo
1/3 šálku jablečného octa
1/4 šálku bílého řeckého jogurtu
1 PL dijonské hořčice
3 PL medu
1/2 šálku pomerančové šťávy
2 ČL máku
můžeme dochutit solí a pepřem

Všechny suroviny na dressing dáme do uzavíratelné sklenice a promícháme, necháme stranou.

Další recepty Celý díl