Houby

Nudle ze sladkých brambor s houbami shiitake, zeleninou a pečeným hovězím masem

120 g skleněných nudlí
200 g kvalitního hovězího masa
0,05 dcl sezamového oleje
40 g hub shiitake
20 g hub shimeji
60 g barevných paprik
30 g créme fraiche
20 g mrkve
10 g cibule
sojová omáčka kikkoman
sůl
cukr nebo kukuřičný sirup
česnek

Nejdříve namočíme nudle alespoň na hodinu do vody, která je ochucená omáčkou kikkoman a cukrem, poté namočíme i sušené houby shiitake. Část změklých hub nasekáme na jemno a smícháme s créme fraiche.

Papriky, cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, maso marinujeme omáčkou kikkoman, cukrem a vzniklým nálevem z hub shiitake, potom opečeme na sezamovém oleji a dáme pomalu péct na 120 °C asi 30 minut. Shimej očistíme a shiitake nakrájíme na nudličky. Nudle dáme vařit ve vodě, ve které byly namočené.

Na sezamovém oleji orestujeme zeleninu a cibuli, také shiitake a shamej, přidáme kikkoman omáčku a trochu vody z nudlí. Přidáme nudle a dobře promícháme, nakonec můžeme přidat i seznam. Upečené maso nakrájíme na plátky a položíme ho na nudle, vedle na talíři uděláme nok z créme fraiche a schiitake hub.

Další recepty Celý díl