Sýry

Ricottové noky s pestem z medvědího česneku

Noky

250 g ricotty
1 vejce
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
50 g nastrouhaného parmazánu
hrst medvědího česneku
150 g hladké mouky

Pesto

svazek medvědího česneku
hrst piniových oříšků nebo slunečnicových semínek
50 g strouhaného parmazánu + trochu k podávání
sůl
olivový olej
1 lžička citronové šťávy

Ricottu, vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek smícháme v misce. Přidáme parmazán a hrst nasekaného medvědího česneku. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme hladké těsto.

Z těsta vyválíme 2 tenké válečky a průměru cca. 2 cm. Z nich poté krájíme nok, které ještě ozdobíme jemným zmáčknutím pomocí vidličky.

V hrnci přivedeme k varu dostatek vody, osolíme ji. Do vroucí vody vkládáme noky a vaříme je, dokud nevyplavou. Poté je vyjmeme a smícháme s pestem, ozdobíme strouhaným parmazánem a podáváme.

Další recepty Celý díl