Maso

Lepenice s bílou klobásou

4 porce

Do bramborového základu sice můžete přidat mléko, máslo či smetanu, ale lepenice je skvělá i v nejprostší podobě. Podávejte ji k jitrničkám, jelítkům nebo k jakýmkoli masovým karbanátkům či sekané. Dobrá je i samotná, vylepšená prohřátými škvarky nebo opečenou slaninou.

1 kg brambor
kmín
sůl
400 g okapaného kysaného zelí
1 velká nakrájená cibule
1 lžíce sádla
500 g bílé klobásy

Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a ve vroucí osolené a okmínované vodě uvařte doměkka, trvá to 15–20 minut. Vodu slijte a brambory nahrubo rozšťouchejte – na rozdíl od kaše ne úplně dohladka.

Mezitím v rendlíku na sádle dozlatova opečte cibuli.

Zelí nakrájejte nadrobno a přidejte ho do lepenice spolu s cibulí a promíchejte.

Podávejte k bílé klobáse

Další recepty