Jahodový salát s estragonem, řeřichou a kozím sýrem
Salát
500 g čerstvých jahod
1 balení měkkého kozího sýra
2 plné hrsti vodní řeřichy (potočnice lékařské), rokety nebo jiných salátových lístků
2 větší snítky čerstvého estragonu (částečně na ozdobu i na dressing)
Omyjeme a odšťopkujeme jahody, nakrájíme je na silnější plátky, přidáme k dressingu a opatrně je vykoupeme. Mezitím si omyjeme a usušíme lístky salátu a v misce je velmi opatrně a lehce smícháme s jahodami a dressingem. Poté servírujeme, přidáme lžičkou kousky měkkého sýra a vše zalijeme zbylým dressingem. Hojně dozdobíme estragonem.
Dressing
3 lžíce extra panenského olivového oleje
1/2 lžičky anglické hořčice Colman’s
1 a 1/2 lžíce vinného bílého octa
2 lžíce cukru
1 lžička mořské vločkové soli
2 lžíce najemno nasekaných estragonových lístků
čerstvě namletý pepř pro doplnění chutí
V misce smícháme cukr, sůl, vinný ocet, hořčici a olivový olej. Šleháme dokud se suroviny nespojí a přidáme najemno nasekaný estragon.