Zeleninová jídla
Čerstvé zeleninové závitky se zázvorem, koriandrem a sojovou omáčkou
4 porce
100 g mrkve
100 g salátové okurky
100 g bílé ředkve
100 g červené řepy
4 g koriandru
4 pláty rýžového těsta
80 ml japonské sojové omáčky
10 g nakládaného zázvoru
50 ml sladko-pálivé omáčka
2 g sakury (řeřichy)
Mrkev, okurku, ředkev a červenou řepu očistíme a nakrájíme na julien /tenké nudličky/. Nakrájenou zeleninu promícháme s koriandrem a zázvorem. Necháme cca 1 minutu odležet. Rýžový papír namočíme na 20 vteřin do studené vody, poté přendáme na pracovní desku, naplníme zeleninou, zarolujeme a nakrájíme na 4 kousky. Dozdobíme lístky koriandru, řeřichou a nakládaným zázvorem. Sojovou omáčku servírujeme zvlášť v mističce.