Těsto na tempuru

200 g mouky na tempuru
400 ml ledové vody

Ručně smícháme mouku a vodu. Necháme odstát v lednici asi 30 minut.

Ryby a zelenina na tempuru v nori řase

6 g nori řasy
180 g mořského vlka
180 g krevet
80 g mrkve
40 g hub shiitake
200 g hladké mouky
2 l slunečnicového oleje
shiso, koriandr

Řasu nastříháme na dlouhé pláty cca 1 až 2 cm, položíme na podložku a lehce navlhčíme. Zeleninu, rybu, krevetu a bylinky položíme na řasu, kterou obtočíme kolem tak, že nám vše hezky drží pohromadě. Svazek obalíme v hladké mouce, oklepeme, vložíme do směsi na tempuru a smažíme na vysoké vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje na 170° C přibližně 1 až 2 minuty. Tempura musí být křupavá a nesmí z ní téct olej.

Další recepty Celý díl