Zeleninová jídla

Polenta pro malé i velké

4 porce

400 g polenty (BIO kukuřičná instantní polenta)
2 l vody (vařící)
sůl
1 lžíce olivového oleje

Do vařící vody přidáme polentu a za stálého míchání vaříme 3 minuty, přidáme lžíci olivového oleje, parmazán a sůl.

Pro malé naservírujrme okamžitě na talíř a polijeme rajčatovou polevou. Pro velké vyklopíme do utěrky a zabalíme tak, že z polenty vytvoříme bochník. Necháme vychladnout a ztuhnout. Poté nakrájíme na plátky, polijeme připravenou rajčatovou omáčkou, posypeme sýrem a necháme zapéct v troubě.

poleva

1 plechovka loupaných rajčat
stroužek česneku (dle chuti)
sýr parmezánového typu
pro verzi pečenou v troubě – 1 mozzarella

Na olivovém oleji lehce osmahneme česnek, přidáme loupaná rajčata, sůl, vaříme 10–15 minut a nakonec přidáme sýr.

Další recepty