Noky v barvách Itálie
italská inspirace
2 porce
těsto na noky
450 g velkých starších brambor
150 g hladké mouky
1 svazek petrželky
2 lžíce rajského protlaku
1 vejce
sůl
1 lžíce oleje
Uvaříme brambory ve slupce, poté oloupeme a necháme vychladit, prolisujeme, nebo nastrouháme na struhadle, přidáme mouku, vejce, sůl, a lžíci oleje. Zpracujeme v těsto.
Těsto rozdělíme na tři kousky, do prvního kousku těsta přidáme lžíci protlaku a zpracujeme. Do druhého kousku těsta přidáme najemno nasekanou petřžel a třetí kousek necháme bílý.
Z těsta uděláme válečky v průměru 1 cm, nakrájíme na kousky 1-1, 5 cm dlouhé a vložíme do vroucí vody. Až vyplavou napovrch, jsou noky hotové.
omáčka
máslo dle chuti
šalvěj
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme trošku vody, přidáme šalvěj a promícháme vše na pánvi spolu s uvařenými noky.