Zeleninová jídla

Noky v barvách Itálie

italská inspirace

2 porce

těsto na noky

450 g velkých starších brambor
150 g hladké mouky
1 svazek petrželky
2 lžíce rajského protlaku
1 vejce
sůl
1 lžíce oleje

Uvaříme brambory ve slupce, poté oloupeme a necháme vychladit, prolisujeme, nebo nastrouháme na struhadle, přidáme mouku, vejce, sůl, a lžíci oleje. Zpracujeme v těsto.

Těsto rozdělíme na tři kousky, do prvního kousku těsta přidáme lžíci protlaku a zpracujeme. Do druhého kousku těsta přidáme najemno nasekanou petřžel a třetí kousek necháme bílý.

Z těsta uděláme válečky v průměru 1 cm, nakrájíme na kousky 1-1, 5 cm dlouhé a vložíme do vroucí vody. Až vyplavou napovrch, jsou noky hotové.

omáčka

máslo dle chuti
šalvěj

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme trošku vody, přidáme šalvěj a promícháme vše na pánvi spolu s uvařenými noky.

Další recepty