Tatarák z pomalu sušeného lilku
2 větší lilky
pečící papír
sůl
pepř
dvojitý protlak
kečup
dijónská hořčice
kapary
mletý kmín
worcester
1 cibulka
mletá paprika
pečivo k podávání
Lilek oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Přendáme na pečící papír a vysoušíme při nízké teplotě.
Cibulku nakrájíme nadrobno, kapary nasekáme a k lilku přidáme všechny indegrience. Promícháme a necháme směs do lilku deset minut nasát. Podáváme s opečeným chlebem.
Čerstvou řepu nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na fólii. Posypeme opraženým sezamem a zakápneme sezamovým olejem, necháme chvíli marinovat.
Čerstvý sýr rozdrobíme v ruce a důkladně promneme se všemi surovinami. Vytvoříme menší kuličky, které v dlani lehce rozplácneme. Rozložíme na plátky řepy a druhým plátkem přikryjeme. Pevně spojíme. Složíme na talíř, dozdobíme klíčky a servírujeme.