Maso

Krůtí rolka se špaldovým risottem

600g krůtího prsa
sůl
čerstvě umletý pepř
8 plátků šunky
30 g čerstvého špenátu
80 g másla
provázek
0,1 l olivového oleje
100 g čerstvé petrželky
50 g parmasánu
2 stroužky česneku
30 g ořechů
250 g špaldy
100 g sušených rajčat
½ svazku jarní cibulky

Krůtí prsa nakrájíme na porce, lehce poklepeme, osolíme a opepříme. Na ně položíme plátky šunky, čerstvý špenát a máslo. Pevně svineme, omotáme provázkem. Na pánvi pozvolna opečeme ze všech stran, aby se nám rolka propekla. Sundáme provázek a nakrájíme.

Z petržele, olivového oleje, parmasánu, česneku a ořechů si připravíme husté pesto.

Špaldu připravíme dle návodu na obalu, většinou se zalévá horkou vodou a nechá nabobtnat 15 minut.

Na pánvi na másle orestujeme nakrájenou jarní cibulku a sušená rajčata. Přidáme špaldu, pesto a prohřejeme. Servírujeme společně s rolkou.

Další recepty Celý díl