Maso

Velikonoční hlavička

1,5 kg jehněčí hlavičky
5 stroužků česneku
1 cibule
5 rohlíků
5 vajec
sůl
mleté nové koření
pepř
2 hrsti sekaných bylinek (kopřivy)
mléko na zvlhčení rohlíků
olej na vymazání formy
strouhanka na vysypání

Nakrájíme rohlíky na kostičky a necháme do druhého dne oschnout. Hlavičku uvaříme v osolené vodě s celou cibulí. Rohlíky zvlhčíme vývarem. Měkké maso obereme od kosti a drobně nasekáme. Přidáme k rohlíkům, ochutíme solí a kořením. Žloutky oddělíme od bílků a dáme k základu. Vmícháme posekané bylinky a tuhý sníh zlehka vmícháme. Směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Upečeme.

Další recepty Celý díl