Polévky

Jehněčí zlatá polévka s vaječnou sedlinou, masem, zeleninou a hlávkovým salátem

420 g jehněčího masa s kostí (hrudník,krk)
200 g kořenové zeleniny
celý pepř
celé nové koření
1 ks bobkového listu
3 vejce
120 ml mléka
sůl
muškátový květ
olej na vytření nádoby
250 g mladého hlávkového salátu

Z masa a kořenové zeleniny i koření uvaříme čistý vývar. Ještě nerozvařenou zeleninu vyjmeme, maso dovaříme do měkka a vyjmeme. Vývar přecedíme. Našleháme vejce s mlékem, nalijeme do nádoby vytřené olejem a ve vodní lázni zvolna vaříme 25 minut. Ještě vlažnou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na malé kostičky. Taktéž zeleninu.

Obereme maso od kosti a pokrájíme. Vše vložíme do vařící polévky. Nakonec přidáme na nudličky nakrájený hlávkový salát.

Další recepty Celý díl