Nekynuté rohlíčky s makovou náplní

64 rohlíčků
10 lžic vlažného mléka
1 lžíce krupicového cukru
1 kostka droždí
500 g hladké mouky
250 g změklého másla
1 vejce
špetka soli
povidla na plnění
4 lžíce rozpuštěného másla smíchaného s 1 lžící rumu na potírání
moučkový cukr na obaleníNa makovou nádivku:
250 ml mléka
150 g mletého máku
4 lžíce krupicového cukru
špetka mleté skořice
1 lžička vanilkového cukru na ochucení
2 lžíce mletých mandlí
2 lžíce rumu nebo brandy (araratu)
mleté piškoty na zahuštění
moučkový cukr na poprášení
Svařte mák v mléce se 2 lžícemi cukru a nechte vychladnout. Vmíchejte skořici, vanilkový cukr, mandle a rum a podle potřeby doslaďte zbylým cukrem. Aby byla náplň hutná, zahustěte ji mletými piškoty.
Troubu předehřejte na 180 °C. Mléko, cukr a rozdrobené droždí smíchejte v hrnku a nechte v teple vzejít kvásek. Na válu rychle smíchejte mouku, máslo, vejce a sůl a vzniklou směs polijte vzešlým kváskem. Vše zpracujte dohromady a ihned – bez kynutí – začněte s výrobou rohlíčků.
Těsto rozdělte na 8 dílů a z každého rozválejte asi 3 mm silné kolo. Každé kolo potom nařežte nožem nebo rádýlkem na 8 trojúhelníkových výsečí. Na nejkratší stranu trojúhelníka naneste vždy trochu náplně a od té strany zarolujte rohlíček tak, že budete končit úzkou dlouhou špičkou.
Rohlíčky skládejte na plechy vyložené pečicím papírem a ihned vkládejte do trouby. Pečte je dorůžova, trvá to asi 10–12 minut.
Upečené, ještě horké rohlíčky potírejte rozpuštěným rumovým máslem a obalujte v moučkovém cukru.