Krémové těstoviny s klobáskou
30 min.
2–4 porce
3 čerstvé klobásky (na grilování nebo
italské salsiccie)
1 lžíce olivového oleje
1/2 hrnku sušených rajčat nakládaných v oleji, překrájených
150 g kapustiček (mražené nechte povolit) nakrájených na půlky
400 g konzervovaných drcených rajčat
250 ml kuřecího vývaru
1/3 hrnku smetany ke šlehání
parmazán k podávání
Těstoviny dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu. Mezitím nakrájejte klobásky na kratší špalíčky nebo vymáčkněte směs ze střívek a rozmělněte ji či pokrájejte. V pánvi rozehřejte olej a klobásky na něm opečte (větší kusy vařečkou rozbijte na menší).
Přidejte sušená rajčata a kapustičky a zhruba 1–2 minuty ještě opékejte. Přilijte drcená rajčata, kuřecí vývar a smetanu. Vařte přibližně minutu až dvě a pak vmíchejte uvařené těstoviny. Dochuťte solí. Podávejte sypané parmazánem.
Pokud neseženete čerstvé klobásky, lze použít i dobrou šunku nakrájenou na kostičky nebo trochu anglické slaniny. Klidně si ale můžete udělat i bezmasou variantu, těstoviny s touhle omáčkou jsou chutné ve všech podobách.