Midori sarada – zelený salát
2–3 porce
250 g – cha-soba (pohankové nudle s příchutí zeleného čaje)
sůl
voda na uvaření nudlí
100 g ledového salátu
20 g rukoly
1 menší okurka hadovka
1/2 avokáda
100 g zeleného chřestu
50 g cukrového hrášku
100 g cherry rajčat
Pohankové nudle uvaříme v osolené vodě. Po uvaření nudle schladíme ve studené vodě a necháme okapat. Lehce zakápneme olejem, aby se nám nudle nelepily.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na požadovaný tvar – kolečka, půlkolečka, měsíčky. Chřest a cukrový hrášek lehce spaříme.
Dresink
45 ml sojové omáčky
60 ml rýžového octa
30 ml mirinu (sladké rýžové víno)
1/2 lžičky zázvorového džusu
menší stroužek česnku
2 lžičky cukru
3 lžíce rostlinného oleje
1/2 lžičky sezamového oleje
Dresink připravíme smícháním všech surovin a důkladně promícháme, následně dresinkem ochutíme připravenou zeleninu a položíme na uvařené nudle.