Maso

Kuře s hořčicí a zimní zeleninou

Vaření s Darinou Sieglovou

800 g kuřecího masa
25 g másla
1 cibule, nakrájenou nahrubo
100 g anglické slaniny nebo špeku, na kostičky
3 řapíky celeru
3 stredně velké mrkve, nakrájené na kolečka
2 menší vodnice, nakrájené na menší kousky
½ lžíce hladké mouky
500 ml kuřecího vývaru
1 bobkový listopad 2 snítky tymiánu
1–2 lžíce hrubozrnné hořčice
3 lžíce créme fraiche
hrst hladkolisté petrželky

V hrnci nejdrříve osmahněte cibuli a slaninu, přisypte zeleninu a ještě 2 minuty opékejte. Vmíchejte mouku, zarestujte a zalijte vše vývarem. Přidejte bobkový list, tymián, sůl, pepř, přiveďte k varu a asi 20 minut vařte, dokud nebude zelenina měkká. Kuře nakrájejte na kostičky a spolu s hořčicí ho přidejte do hrnce. Vačte ještě pět nut a vmíchejte creme fraiche a petrželku. Ihned podávejte

Další recepty