Nudle po asijsku
Vaření s Darinou Sieglovou
150 g čínských vaječných nudlí
2 lžíce řepkového oleje
100 g růžiček brokolice
100 g baby kukuřice, podélně překrojené
1 červená paprika, na nudličky
1–2 čerstvé čili papričky, zbavené semen a nasekané nadrobno
1 stroužek česneku, drcený
4 cm zázvoru, nastrouhaný
250 g kuřecích prsních řízků, nakrájených na nudličky
2–3 lžičky kari pasty Madras
2 lžíce omáčky teriyaki
100 g klíčků (např mungo)
hrst nasekaných koriandrových lístků
2 jarní cibulky
Ve vroucí osolené vodě uvařte nudle dle návodu na obalu, na posledních pár minut přihoďte brokolici.
Rozpalte wok. Na 1 lžíci oleje orestujte brokolici, kukuřici, papriku, čili, česnek a zázvor. Přendejte na talíř. Do voku vlijte zbylou lžíci oleje a počástech na něm opečte kuře. Opečenou várku přesuňte k zelenině. Ve woku nakonec opečte kari pastu, přidejte 150 ml vody, omáčku teriyaki a vařte, až se tekutina téměř odpaří. Přidejte nudle, klíčky zeleninu s kuřetem a promíchejte. Přisypte koriandr, jarní cibulky a podávejte.