Maso

Vepřové výpečky na víně

1 kg prorostlého vepřového boku bez kosti
150 ml bílého
2 bobkové listy
5 jalovčinek
sůl

Očištěné, omyté a osušené maso nakrájíme na kostky cca 4x2 cm. Osolíme a maso vložíme do vyšší porcelánové nebo skleněné nádoby a proložíme bobkovým listem a jalovčinkami. Zalijeme vínem. V chladu necháme několik hodin proležet. Potom maso vyjmeme, osušíme a zprudka ho opečeme ze všech stran. Potom přiklopíme poklicí a za občasného míchání masa opékáme do zlatova. Opečené měkké maso vyjmeme a výpek zalijeme bílým vínem, ve kterém jsme maso marinovali. Tekutinu necháme trochu odpařit a zbylou šťávou přelijeme upečené kostky masa. Podáváme s chlebem.

Poznámka: Tento recept autorka uvádí s laskavým dovolením p. Ády Malinského, velkého gurmána a výborného kuchaře.

Další recepty Celý díl