Moučníky a cukroví
Boží milosti

300 g hladké mouky
4 žloutky
70 g moučkového cukru
cca 125 ml sladké smetany
1 lžička sušeného droždí
špetka soli
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které musí být měkčí, než těsto nudlové. Zabalíme jej do fólie nebo přiklopíme miskou a necháme asi 30 minut odpočinout.
Na pomoučeném vále vytvoříme z těsta váleček, který rozdělíme na cca 20 stejných kousků. Z každého vytvoříme bochánek, rozválíme jej na placku, rádýlkem několikrát nakrojíme, zformujeme do tvaru kytičky a ve vyšší vrstvě rozpáleného sádla smažíme dozlatova. Usmažené boží milosti přendáme na savý papír. Jakmile se vsákne přebytečný tuk, bohatě pocukrujeme. Z těsta můžeme vykrajovat různé tvary tvořítky. Zbylý postup je stejný.