Zelný závitek s kuřecím masem, kuskusem a moravským uzeným
750 g hlávkového zelí
300 g kuřecích prs
2 lžíce kuskusu
130 g uzeného
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
300 ml smetany na vaření
100 g strouhaného sýra
250 g žampionů
1 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
Listy zelí spaříme, košťál naklepeme. Maso umeleme, osolíme a našleháme s trochou smetany. Kuskus namočíme do vývaru ze zelí a potom smícháme s masem. Listy rozložíme, poklademe plátky uzeného masa a na ně dáme připravenou fáš. Zavineme závitky, které dáme těsně na sebe do kastrólku (malého pekáčku), pokapeme olejem a zapečeme 15 minut v troubě.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme smetanou a vývarem ze zelí. Provaříme za stálého míchání 15 minut. Do omáčky dáme na větší kousky nakrájené žampiony a zbytek masa. Povaříme 10 minut. Nalijeme na závitky a v troubě ještě zapečeme. Podáváme s bramborem nebo kuskusem.