Směs pěti druhů luštěnin
30 g urid dal
30 g mung dal chilka
30 g mung dal
30 g chana dal
30 g červených fazolí
1 chilli paprička
1 lžička kurkumy
1 lžíce ghee
2 větší cibule
½ lžičky uzené papriky
1 lžička garam masala
¼ lžičky asafoetida
sůl podle chuti
zeleninový vývar – dle potřeby
citronová šťáva
koriandr
Všechny luštěniny nechejte namočené přes noc ve větším množství vody, poté propláchněte a v dostatečném množství vody uvařte společně s celou chilli papričkou překrojenou podélně na polovinu a s ½ lžičkou kurkumy. Vařte do té doby, než jsou luštěniny úplně měkké, skoro až rozvařené.
Cibule pokrájejte nadrobno. V hrnci nechejte rozehřát jednu lžíci ghee, přidejte cibuli a nechejte ji zesklovatět. Přidejte mleté koření – ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky uzené papriky, 1 lžičku garam masaly a ¼ lžičky asafoetida. Vše pořádně promíchejte s cibulí a chviličku nechejte spojit chutě a přidejte uvařené luštěniny včetně vody, ve které se vařily. Vše opět promíchejte, rozřeďte vývarem na vámi požadovanou hustotu a nechejte ještě zhruba 15 minut provařit.
Před podáváním pokapejte citronovou šťávou a posypte koriandrem. Podávejte s chapati nebo rýží.