Maso

Mlynářské kašoto

400 g vepřového plecka
2 lžíce vepřového sádla
300 g pohanky kroupy
sůl
pepř
kmín
mrkev nakrájená na kolečka
zelené fazolky
1 nadrobno nakrájená cibule
1 stroužek česneku
hříbky
600 ml vody nebo vývaru

Pohanku necháme přes noc ve vodě lehce nabobtnat do druhého dne. Druhý den pohanku zalijeme převařenou, ne vroucí vodou, tak aby ve vodě neplavala. Zabalíme do utěrky a dáme na hodinu pod peřinu.

Na pánvi rozpálíme sádlo, přidáme cibuli, osmahneme, přidáme nadrobno nakrájené maso a opečeme. Potom přidáme pokrájený česnek, sůl, pepř, kmín, podlijeme trochou vody a 15 minut podusíme. Přidáme zeleninu a znovu podusíme. Nakonec přimícháme pohanku a odstavíme z plotny.

Další recepty Celý díl