Luštěniny a obiloviny

Fazolky adzuki se zeleninou

4 porce

250 g mrkve
150 g pórku
150 g rajčatové omáčky
100 g fazolek adzuki
100 g růžičkové kapusty
80 g vlašských ořechů
20 g čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 čajovou lžičku sušené majoránky (čerstvé o něco více)
půl čajové lžičky černého kmínu
půl čajové lžičky soli
olej
mořská řasa Wakame

Fazolky uvaříme společně s mořskou řasou do měkka. Pórek nakrájíme na jemno a společně s česnekem orestujeme na pánvi do zlatova. Přidáme zázvor pokrájený na jemné proužky a černý kmín. Lehce orestujeme.

Mrkev nakrájíme na kolečka, společně s vlašskými ořechy a rajčatovou omáčkou přidáme ke směsi na pánvi. Dusíme do změknutí mrkve a přidáme uvařené fazolky, majoránku, pokrájenou růžičkovou kapustu a dusíme 3 minuty, dochutíme solí.

Podáváme s vařenou pohankou, rýží nebo s kváskovým žitným chlebem. Po rozmixování získáme pomazánku.

Další recepty Celý díl