Ryby a mořské plody

Kapří podkova podle Voka

Vaření s Jiřím Eichnerem

pro 4 osoby

1 kg kapr
2 ks sardelky
50 g anglické slaniny
50 g oleje
lžíce másla
lžíce hladké mouky
200 ml červeného vína
300 g čerstvých žampionů
250 g nakládané cibulky (čerstvé šalotky)
50 g mandlových lupínků

Kapra naporcujeme na podkovy, které prošpikujeme sardelkou a klínky slaniny. Rozehřejeme olej s máslem. Vložíme kapra poprášeného hladkou moukou. Opečeme po jedné straně, obrátíme a zalijeme vínem. Necháme 7 minut podusit.

Kapra vyjmeme a do vína přidáme nakrájené žampiony a šalotku. Necháme podusit 7 minut. Nakonec vložíme porce kapra, aby se prohřály.

Další recepty