Saláty

Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

4 porce

320 g těstovin
200 g tuňáka v konzervě
400 g salátové okurky
400 g čerstvé papriky
80 g sterilované kukuřice
200 g rajčat
2 vejce
200 g zakysané smetany
200 g jogurtu
100 g tvrdého sýra
čerstvá máta
olej
sůl
pepř

Těstoviny dáme vařit do horké osolené vody s kapkou oleje. Než uvaříme těstoviny, nakrájíme okurky, papriky a rajčata. Tuňáka necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na měsíčky. Sýr nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké plátky. Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou a smícháme s nachystanými surovinami. Ze zakysané smetany a jogurtu si vytvoříme dresink, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme čerstvou mátu, kterou jsme nasekali nadrobno, a přimícháme do salátu.

Další recepty Celý díl