Kapr ve vinné páře podávaný s máslovou omáčkou a sezonní zeleninou
Kapr stokrát jinak
2 porce
300 g kapra (filet s kůží)½ malé mrkve50 g fenyklu50 g pastináku1 šalotka50 g řapíkatého celerusůl + pepř2 lžíce ol. olejena špičku nože šafránurybí vývar (na podlití)50 g másla
Zeleninu nakrájíme na úhledné menší tvary (bude se používat jako příloha) a dáme vařit do přichystaného kasrolku do kterého přijde bíle víno a to tolik, aby zelenina nebyla zcela potopená, vývar a koření. Přivedeme k varu a vložíme filety (osolené a opepřené) kůží dospod. Přikryjeme pokličkou a dusíme dokud ryba není hotová, ale ne zcela, vypneme a rybu necháme ve vývaru pomalu dojít. Poté rybu servírujeme společně se zeleninou z vývaru.
Část vývaru zredukujeme v hrnci na ¼ a za stálého šlehání vhodíme pár kostiček másla které vývar zahustí. Vývarem podlijeme připravený pokrm.