Ryby a mořské plody
Kapr v křupavém pivním těstíčku podávaný na salátovém lůžku
Kapr stokrát jinak
2 porce
vykoštěné filety z kaprakvalitní pivo (vychlazené)vejcekostky leduhl. moukakypřící prášek do pečivasůl + pepřolej na smaženílistové salátyolivový olejcitrónová šťáva
Studené pivo nalijeme do mísy, přidáme pár kostek ledu, sůl, pepř, vejce, na špičku nože kypřícího prášku a opatrně vmícháme tolik mouky, abychom dosáhli hustoty asi takové jako u těsta na lívance. Filety nakrájíme na menší kousky, dobře osušíme, osolíme a opepříme. Rybu lehce poprášíme moukou, vložíme do těsta, vytáhneme, necháme chvilinku okapat a smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.
Podáváme s listy natrhaného (ochuceného) salátu a měsíčkem citrónu.