Různé

Špaldové tyčinky

400 g celozrnné špaldové mouky (pro celiaky lze použít mouku pohankovou)
200 g selského jogurtu
75 g másla pokojové teploty
himalájská nebo mořská sůl dle chuti
cely kmín dle chuti

Vše smícháme a vypracujeme těsto, které necháme minimálně 12 hodin při pokojové teplotě odležet pod utěrkou v misce.

Tvoříme tyčinky, které klademe na předem vymazaný plech (lze použít i pečící papír), potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme solí a kmínem.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C horní i spodní ohřev, vložíme doprostřed trouby a pečeme cca 20–30 minut, záleží na velikosti tyček. V půlce pečení doporučuji nastavit troubu jen na horní ohřev. Tyčky získají neodolatelnou barvu.

Další recepty Celý díl