Ryby a mořské plody

Candát pošírovaný v kokosovém mléce, restovaná rýže s thajskou bazalkou

200 g candáta
0,5 l kokosového mléka
20 ml rybí omáčky
100 g jasmínové rýže
10 g burských oříšků nesolených loupaných
thajská bazalka
zelená asijská zelenina
sezamový olej

Ochuťte kokosové mléko rybí omáčkou a zahřejte na 80 °C. Vložte candáta a nechejte asi 7 minut pošírovat, mezitím uvařte jasmínovou rýži a orestujte na sezamovém oleji. Přidejte na drobno nakrájenou thajskou bazalku a rybí omáčku, nakonec přidejte nasekané buráky. Zelenou asijskou zeleninu nakrájejte na větší kousky, orestujte na sezamovém oleji a přilejte dvě polévkové lžíce nálevu z ryby, chvilku poduste.

Další recepty Celý díl