Moučníky a cukroví

Dýňový bochník se sušenými švestkami

150 g másla (nebo Hery)
1 hrnek cukru krystal
2 lžičky citrónové kůry
2 vejce
1 hrnek dýně (nastrouhané na hrubo)
1 hrnek nakrájených sušených švestek
2 hrnky polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
špetka soli
½ hrnku mléka

Máslo vyšleháme s cukrem a citrónovou kůrou. Přidáme postupně vejce až se zašlehají. Zbytek surovin postupně dáváme k vyšlehané hmotě: nakrájené švestky, dýni, mléko a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, mouku vmícháváme opatrně.

Těsto dáme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali polohrubou moukou (pokud máme silikonovou formu, není potřeba).

Pečeme 175 stupňů cca 30 až 40 minut. Velmi záleží na troubě, takže doporučujeme zkoušku špejlí, aby koláč nebyl nedopečený.

Další recepty Celý díl