Moučníky a cukroví
Dýňový bochník se sušenými švestkami

150 g másla (nebo Hery)
1 hrnek cukru krystal
2 lžičky citrónové kůry
2 vejce
1 hrnek dýně (nastrouhané na hrubo)
1 hrnek nakrájených sušených švestek
2 hrnky polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
špetka soli
½ hrnku mléka
Máslo vyšleháme s cukrem a citrónovou kůrou. Přidáme postupně vejce až se zašlehají. Zbytek surovin postupně dáváme k vyšlehané hmotě: nakrájené švestky, dýni, mléko a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, mouku vmícháváme opatrně.
Těsto dáme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali polohrubou moukou (pokud máme silikonovou formu, není potřeba).
Pečeme 175 stupňů cca 30 až 40 minut. Velmi záleží na troubě, takže doporučujeme zkoušku špejlí, aby koláč nebyl nedopečený.